KONKURS! – „Przepis na chwilę przyjemności z olejem rzepakowym”

16
1965

Wiecie co? Mam taki swój poranny rytuał. Choć może nie, wróć, rytuał to jest coś, co odbywa się raz po raz i nie bez kozery kojarzy się z rutyną. Napiszę więc inaczej – są takie poranki, kiedy udaje mi się wygospodarować kilka chwil na prawdziwą przyjemność. Takie moje małe, prywatne niebo w gębie. Nic skomplikowanego, nie, nie. Czasem udaje mi się usiąść na krześle przy kuchennym stole, wziąć w rękę kubek gorącej (gorącej!!) kawy z mlekiem i zjeść świeżą bułkę z rukolą skropioną olejem rzepakowym… Nic więcej.

Czujecie to? Dotykacie tych emocji? Dzień lada moment ruszy z kopyta i nie zwolni tempa aż do wieczora, ale te dosłownie parę minut sprawiają, że startuję z zupełnie innej pozycji. Rozumiecie mnie, prawda? Doceniam fakt, że jest ktoś, kto po te świeże bułeczki wcześniej wstał i poleciał, zabierając przy okazji kudłacza na poranne podniesienie łapy.

No to przejdźmy teraz do dzielenia się przyjemnością 🙂 Każdy z nas ma w swoim domowym repertuarze potrawę, która kojarzy mu się szczególnie miło lub też sprawia radość domownikom (często jedno i drugie idzie zresztą w parze). To może być ciasto, zupa, sałatka, przekąska, jakiś mniejszy „słodycz”, cokolwiek. Wiecie, coś w stylu „nikt nie robi takich kopytek jak moja teściowa” czy też „nikt tak nie grilluje rybki jak mój mąż”. Macie coś takiego, co nie? Wiem, że macie 🙂

olej_rzepakowy_notka_konkursowa2

Zdjęcia: Shutterstock

Mam więc ogromną – nomen omen – przyjemność ogłosić konkurs pod hasłem ” Przepis na chwilę przyjemności z olejem rzepakowym „. Przyjemności kulinarnej, jak można się domyślić. Do wygrania są absolutnie fantastyczne, dające wybitną przyjemność nagrody. Rozsiądźcie się wygodnie, będzie nirwana. Już? No to wymieniam.

  • 1 blender Kitchen Aid
  • 4 kosze piknikowe z wyposażeniem

konkurs_zdjecie2

Zrobiło się miło, prawda? No to co trzeba zrobić, żeby mieć szansę na wygraną? Zupełnie prostą i przyjemną rzecz 🙂 Trzeba na adres KONTAKT@DZIECIOWO.PL wysłać przepis na coś smacznego, do przygotowania czego – uwaga, tutaj dla utrudnienia! – wykorzystacie olej rzepakowy. Olej rzepakowy da się wykorzystać na najróżniejsze sposoby. Świetnie się nadaje do smażenia, pieczenia, sałatek, jest wytrzymały na zmiany termiczne zachodzące podczas smażenia, ma dobre właściwości wypiekowe (ciasta typu biszkoptowego wychodzą wyśmienicie). Ja jestem autentyczną fanką od lat, bez dwóch zdań.

olej_rzepakowy_notka_konkursowaDo przepisu trzeba dołączyć zdjęcie zrobionej potrawy. Nie ma znaczenia, czy wasza propozycja kulinarna będzie z gatunku ciasta, czy bliższa pozostanie żeberkom, czy będzie to przekąska, czy śniadanie. Ma być smaczne i ma dawać radość.

W mailu koniecznie napiszcie swoje imię i nazwisko oraz oświadczenia, których treść znajdziecie w regulaminie. Gdzie ten regulamin? A tutaj, proszę uprzejmie, państwo sobie klikną –> link do regulaminu.

Konkurs rusza 5 maja 2016 i trwa do 19 maja 2016 do godziny 23.59. Przez ten czas czekam na maile. Wyniki zostaną ogłoszone tutaj na blogu do 31 maja 2016, zaglądajcie więc i bądźcie czujni.

logo-rzepak

16 KOMENTARZE

  1. Uwaga, uwaga! Teraz regulamin konkursu powinien się otwierać bez problemu. Proszę uprzejmie sprawdzić i kliknąć, z góry dziękuję 🙂
    Wysłałam regulamin do osób, które o to prosiły. Proszę sprawdzić skrzynki 🙂

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here